ETICĂ, CALITATE ȘI MEDIU


Etică

Fiind o companie internațională, înțelegem că ceea ce facem și deciziile pe care le luăm afectează mulţi oameni din întreaga lume.

Doro solicită furnizorilor să semneze o declarație specială cu privire la responsabilitatea socială corporativă bună. Această declarație include un număr mare de cerințe cu privire la munca prestată de copii, munca forțată, mediul de lucru, nivelurile de salarizare, orele de lucru și dreptul de a face parte dintr-un sindicat. Începând din 2008, Doro conduce audituri externe pentru a se asigura de respectarea politicilor sale. În cazul unei încălcări a contractului, Doro are dreptul să înceteze imediat toate relațiile cu furnizorul.

 

 

Calitate

Pentru noi, calitatea înseamnă să oferim produse care să răspundă nevoilor dvs. reale și să vă permită să faceți în continuare lucrurile care v-au plăcut întotdeauna. Noi o numim „experiență totală a calității”, o muncă care începe cu dezvoltarea produsului la Doro și continuă cu procesul de fabricare desfășurat de furnizorii noștri.

 

Asigurarea calității - un ingredient de bază pentru succes

Doro pune mare accent pe controlul calității. Verificările regulate și monitorizarea sunt elementele principale în dezvoltarea și fabricarea produselor noi. Un control al calității complet funcțional, cu procese interne și externe clare reprezintă o condiție pentru a putea trece la etapa următoare în zona de producție.

 

Toți furnizorii noștri sunt evaluați în următoarele aspecte:

 

• Previzionarea nivelului de returnare a produselor de către clienți
• Verificarea livrărilor
• Precizia livrărilor
• Termenele de execuție

 

Doro cotează și evaluează fiecare producător

Astfel, Doro și furnizorii săi pot vedea la ce nivele sunt măsurile de control a calității. Doro ajută frecvent la descoperirea defectelor în procesul actual de fabricație din Asia. Acest lucru asigură un nivel mare de cunoștințe privind opțiunile disponibile privind fabricarea produselor noi, dar și abilitatea de a îmbunătăți procedeele de fabricare a produselor existente.

Doro insistă ca furnizorii să semneze o declarație specială cu privire la responsabilitatea lor socială. Această declarație include un număr de cerințe cu privire la munca prestată de copii și munca forțată, mediile de lucru, nivelurile de salarizare, orele de lucru și dreptul de a face parte dintr-un sindicat la alegere. Semnarea declarației de către Doro acordă companiei dreptul să anuleze imediat toate legăturile cu furnizorul, în cazul încălcării contractului.


 

Mediul                                                                                          

Grija pentru mediu este un lucru care ne este reamintit frecvent tuturor și, La Doro, noi tratăm acest aspect cu importanța cuvenită. Facem acest lucru respectând directivele referitoare la problemele de mediu și căutând metode de a reduce impactul activității și produselor noastre asupra mediului. Funcția Eco pe care am dezvoltat-o pentru telefoanele fără fir DECT este un exemplu în acest sens.

Obiectivul Doro este de a contribui în cel mai bun mod la reducerea impactului negativ asupra mediului.

 

Directivele privind mediul

Doro scoate pe piață și vinde produse ale căror utilizare și reciclare sunt acoperite de directivele privind mediul, managerul pentru calitate și mediul al Doro fiind responsabil ca Doro să respecte legile și regulamentele aplicabile; fiecare țară are un responsabil cu mediul care trebuie să se asigure că legislația privind mediul al țării respective este respectată.

Printre cele mai complete directive care afectează activitatea companiei Doro se numără Directiva UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice („WEEE”), care a intrat în vigoare în august 2005 și Restricția privind utilizarea anumitor substanțe periculoase („RoHS”), care a intrat în vigoare la 1 iulie 2006.

Directiva UE REACH (Înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice) va fi evaluată în 2008, și implementată în 2010. Efectul asupra Doro, ca și importator de produse finite, este limitat, dar va afecta totuși procesele noastre.

Altă directivă care trebuie implementată și care va afecta compania este directiva EUP (Produse care utilizează energie). Conform acesteia, Doro va trebuie să proiecteze și să fabrice încărcătoare pentru acumulatori și unități de alimentare externe ecologice, care să consume puțină energie.